Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Участь Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів у круглому столі, організованому ГО ЧОГО «Життя без бар’єрів»
Опубліковано 11 червня 2021 року о 10:00

У приміщенні Черкаської обласної адміністрації 2 червня 2021 року відбувся круглий стіл в офлайн і онлайн режимі на тему «Доступ до соціально-медичних послуг жінок з інвалідністю і маломобільних груп населення у Черкаській області», організована Громадською організацією «Черкаського обласного громадського об’єднання «Життя без бар’єрів», в якому взяла участь начальник відділу забезпечення зайнятості, соціального захисту осіб з інвалідністю Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі – відділення Фонду) Ірина ГРИГОРЬЄВА.

Захід відбувся в рамках проєкту “Різноманіття. Рівність. Єдність”, який реалізовує ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України” за підтримки Українського жіночого Фонду та фінансування Уряду Канади.

На заході були присутні представники Департаменту соціального захисту населення ЧОДА, Управління охорони здоров’я ЧОДА, КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи» ЧОР, відділення Фонду.

А також представники громадських та благодійних організацій людей з інвалідністю, а саме: УТОС, УТОГ, БО «Позитивні жінки», ГО «Канівська організація осіб з інвалідністю «Відродження», координаторка Центру гендерної освіти ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, ГО «Сонячні діти Черкащини», БО «Тріада», відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси, БО «Благодійний Фонд «Родина ЛГ».

Під час круглого столу були підняті наступні питання:

  • проблеми з працевлаштуванням жінок з інвалідністю;
  • приклади позитивних змін за останні три роки у забезпеченні прав жінок з інвалідністю;
  • існування бар’єрів, які заважають реалізації прав жінок з інвалідністю;
  • забезпечення участі жінок з інвалідністю у процесах прийняття рішень, які їх стосуються.

Представником відділення Фонду Іриною ГРИГОРЬЄВОЮ проінформовано присутніх учасників заходу, що відповідно до звітів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю (далі – Звіт № 10-ПОІ) за звітний 2020 рік, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 27.08.2020 № 591 «Про затвердження форми звітності №10-ПОІ (річна) "Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю" та Інструкції щодо її заповнення", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.10.2020 за № 1007/35290, роботодавцями Черкаської області у 2020 році працевлаштовано 16 889 осіб з інвалідністю, що на 9 310 осіб перевищує законодавчо встановлений норматив працевлаштування осіб з інвалідністю. Серед працевлаштованих осіб з інвалідністю - 53 % (8 881) жінок з інвалідністю.

З них:

проживають у містах – 6 489, в інших населених пунктах – 2 392;

віком від 18 до 35 років – 682, від 36 до 60 років – 7 126 та віком понад 60 років – 1 073 жінки з інвалідністю.

Станом на 01.06.2021 24 особам з інвалідністю, що проживають в Черкаській області, заплановано надати фінансову допомогу на безповоротній основі шляхом оплати вартості їх навчання та перекваліфікації у навчальних закладах для здобуття професії (спеціальності), відповідно Інструкції з надання фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі та цільової позики за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, затвердженої наказом Міністерства соціальної політики України від 06.09.2010 № 270 (далі - Інструкція), на загальну суму 390,7 тис. грн. З 24 студентів - осіб з інвалідністю – 11 жінок (46%). На сьогодні профінансовано навчання 16 особам з інвалідністю у розмірі 132,9 тис. грн.

У відділенні Фонду розроблена Пам’ятка отримувачу-заявнику, якому може бути надана фінансова допомога на безповоротній основі на оплату вартості навчання чи перекваліфікації за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів відповідно до Інструкції.

Після закінчення круглого столу вказана Пам’ятка була передана учасникам заходу.


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux