Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Сучасні методи протезування для інвалідів АТО
Опубліковано 25 квітня 2016 року о 11:39

За ініціативою директора Миколаївського обласного відділення ФСЗІ І. Чекарь 19квітня 2016 року відбувся ознайомчий семінар «Сучасні методи протезування, ортезування та реабілітації пацієнтів з вадами опорно-рухового апарату». Мета семінару – інформування учасників АТО, в тому числі тих, хто внаслідок поранення отримав інвалідність.

Семінар відбувся на Миколаївському державному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві (МДЕПОП). До участі у семінарі були запрошені: заступник голови Миколаївської філії ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» О. Терещенко, керівник Центру допомоги учасникам АТО у м.Миколаєві Л. Бушина, керівник Центру допомоги учасникам АТО при Миколаївський ОДА О. Малярчук, волонтер – реабілітолог Є. Воробьев.

Директор МДЕПОП О. Фідченко спільно з заступникм з медичної роботи П. Матковським провели для учасників семінару ознайомчу екскурсію по підприємству, під час якої відвідали виробничі дільниці, продемонстрували нові технології та матеріали, що використовуються  для виготовлення протезів, відвідали відділення стаціонару та кабінети реабілітації, де після протезування інвалідів навчають користуватись протезами та рухатись за їх допомогою. 

Після екскурсії учасники обмінялись інформацією та обговорили проблемні питання. Зокрема дійшли згоди звернутись до відповідних структур стосовно необхідності коригування бланку висновку ВЛК (військово-лікарської комісії) задля можливості вносити інформацію, необхідну для направлення бійців на протезування або ортезування.

Після закінчення семінару відбулась хвилююча подія – працівниці МДЕПОП в українських костюмах вручили букет квітів одному з учасників семінару, а саме - Олександру Терещенко, та подякували йому за його героїзм та відвагу під час служби в АТО.

15 жовтня 2014 року під час оборони Донецького аеропорту був важко поранений Миколаївський десантник Олександр Терещенко, який до війни працював на телебаченні.

Він стояв біля витоків створення миколаївської телекомпанії НІС-ТВ. В армію він пішов служити добровільно – в 79-ту бригаду гранатометником. Спочатку в зону АТО, а потім у Донецький аеропорт зголосився сам.

Загін десантників, яких називають «кіборгами» за їхню непереможність і непоступливість при обороні аеропорту, потрапив під обстріл терористів. У захисну споруду, де Олександр Терещенко перебував з іншими бійцями, потрапив снаряд (граната). Терещенко схопив його руками і намагався викинути назовні, чим урятував життя побратимів. Снаряд розірвався в його руках, унаслідок чого він втратив повністю праву руку і кисть лівої руки.

На сьогодні Олександр сам користується протезом руки, тому питання, що обговорювались під час семінару, для нього та його побратимів, що зазнали каліцтва, близька та важлива.

Учасники семінару – представники громадських організацій підтримали пропозицію провести інформаційно-роз’яснювальну роботи серед членів своїх організацій та учасників АТО, які звертаються до них по допомогу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux