Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Сучасні інформаційні технології
Опубліковано 29 грудня 2014 року о 09:48

Заступник директора відділення Фонду О.Ракша взяв участь у засіданні круглого столу «Вихід в онлайн – це завжди вихід з обмеженого простору», який проводила Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Велід» в рамках проекту «Посилення спроможності організацій інвалідів у публічному доступі до інформації».

На «круглому столі», який відбувся у приміщенні Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара, громадські активісти організації «Велід» презентували результати навчання людей з інвалідністю інформаційним технологіям, в тому числі за допомогою соціальних мереж, показували відео та фотоматеріали, створені за участю людей з інвалідністю та інше.

Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Л. Тарнавська, заступник начальника відділу інформаційних систем та програмного забезпечення цього ж управління Т. Котенко, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.Князєва, заступник начальника відділу обласного центру зайнятості Т.Загоруйко презентували електронні адміністративні послуги, що надаються населенню через їх сайти, для покращення рівня якості послуг та налагодження оперативного зворотного зв’язку з громадськістю.

Так, сайт Головного управління ПФУ в області в цьому році переглянули більше 2 млн. 150 тис. осіб. Тут є своя Інтернет – приймальня, з пенсіонерами спілкуються в режимі скайп-конференції, скайп-зв’язку. Працює школа майбутнього пенсіонера. За домовленістю з обласною організацією УТОГ встановлено день прийому для громадян з порушенням слуху. 

До обласного центру зайнятості у 2014 році звернулось 790 осіб з інвалідністю, з яких більше 37% працевлаштовано. Прийом людей з обмеженими фізичними можливостями проводиться в кожному районі із створенням сприятливих умов для інвалідів різних нозологій. В обласному центрі зайнятості є комп’ютерний клас, де можна вчити людей з інвалідністю.

Працівники бібліотеки Н.Мірошниченко та О.Золотухіна  презентували веб-ресурси, що доступні до віддалених користувачів: електронний каталог, віртуальні бібліографічну довідку, книжкові виставки, музей книги, проект «Краєзнавство Таврії». Вони створили аудіокурс щодо вироблення навичок володіння основами інформативно-комунікаційних технологій, який є в нагоді усім користувачам соціальних мереж.

Голова ВГОІ «Велід» запропонував представникам Пенсійного фонду, служби зайнятості створити відеоролики стосовно послуг, які можуть надаватися людям з обмеженими можливостями, та презентувати на наступному  засіданні «круглого столу».

В ході обговорення інформацій учасників присутні на «круглому столі» дійшли до висновку поширення набутого досвіду серед громадських організацій інвалідів та жителів області.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux