Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Інформування громадськості та співпраця з органами державної влади – основа роботи Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю щодо захисту прав осіб з інвалідністю
Опубліковано 31 жовтня 2022 року о 09:00

25 жовтня 2022 року керівництво Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (далі – Фонд) провело заняття з державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування за темою: «Захист прав осіб з інвалідністю».

Заняття відбулися у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій при Житомирській облдержадміністрації. Також до зустрічі у форматі онлайн приєдналися понад 50 слухачів Житомирської області та інших регіонів України.

Директор Житомирського обласного відділення Фонду Ярослав ВОЗНИЙ детально зупинився на питаннях законодавчої бази щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, тих змін, які відбуваються з метою удосконалення правових та цивільних норм. Акцентував увагу на необхідності надання всебічної допомоги та підтримки захисникам України, вимушено переміщеним особам, зокрема особам з інвалідністю та іншим громадянам, які постраждали внаслідок військової агресії рф.

Ярослав ВОЗНИЙ довів слухачам про досвід та здобутки територіального відділення у роботі з громадськістю, активістами, державними органами влади на місцях у питаннях реабілітації та працевлаштування осіб з інвалідністю, створенні інклюзивного середовища в регіоні. Також зауважив на важливості взаємодії працівників відділення Фонду зі спеціалістами соціальної сфери в територіальних громадах з метою ефективного та оперативного вирішення питань забезпечення засобами реабілітації учасників бойових дій та підтримки малозахищених верств населення.

Заступник директора Житомирського обласного відділення Фонду Тетяна ДЕНИСЕНКО зупинилася на питаннях забезпечення осіб з інвалідністю та інших пільгових категорій громадян технічними засобами реабілітації, формуванні необхідної документальної бази, створенні електронного кабінету особи з інвалідністю, формуванні направлень, взаємодії з підприємствами, які виготовляють реабілітаційне обладнання, тощо.

Детально доведені вимоги щодо подання документів та покрокова послідовність у забезпеченні учасників бойових дій, громадян, які постраждали внаслідок військової агресії рф, зокрема, осіб з інвалідністю, допоміжними засобами реабілітації в умовах воєнного стану.

Під час зустрічі керівництво Житомирського територіального відділення Фонду надало відповіді на запитання учасників.

Подібна практика інформування громадськості та співпраці з органами державної влади має позитивні наслідки удосконалення системи соціального захисту прав осіб з інвалідністю і буде втілюватися в подальшому.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux