Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ринок праці на Тернопільщині
Опубліковано 18 травня 2017 року о 12:34

 На виконання угоди про співробітництво та Меморандуму щодо сприяння зайнятості і соціальної інтеграції інвалідів та демобілізованих учасників АТО, Тернопільський обласний центр зайнятості щомісячно надає інформацію про надання соціальних послуг особам з обмеженими фізичними можливостями.

У базових центрах зайнятості  функціонують кутки для осіб з  обмеженими фізичними можливостями, які наповнені відомостями про підприємства, що мають робочі місця для інвалідів. Відповідно до поданих звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2016 рік,  кількість роботодавців які не виконали 4% норматив по працевлаштуванню інвалідів - 291, кількість робочих місць не зайнятих працею інвалідів – 496. На виконання «Порядку взаємодії державних органів та установ щодо професійної реабілітації», до 1 травня , відділення Фонду надало  перелік роботодавців, які не виконали норматив по працевлаштуванню інвалідів для подальшого спрямування  людей з інвалідністю на незайняті робочі місця.

У січні – квітні  2017 року послугами місцевих центрів зайнятості скористались 525 осіб з обмеженою працездатністю. За сприянням служби зайнятості 30 осіб з інвалідністю проходили професійне навчання. 14 осіб брали участь у громадських роботах. Працевлаштовані за направленням базових центрів зайнятості 61 особу, з них 49 осіб мали статус безробітного. На обліку у базових центрах зайнятості станом на 01.05.2017 року перебувало 364 безробітних осіб з обмеженими   фізичними можливостями. Пошук підходящої роботи продовжується. Труднощі у працевлаштуванні  виникають у зв’язку зі створення роботодавцями в основному некваліфікованих робочих місць. Основними проблемами на ринку праці Тернопільщини залишається низька мотивація до праці ( 96 % вакансій, які надійшли від роботодавців з заробітною платою меншою від її середнього обласного розміру.

         За січень – квітень 2017 року, фахівцями відділення проведено роз’яснювальну роботу  з 35 роботодавцями області, щодо можливості створення додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів. Особливо спрямовуємо роботодавців щодо створення робочих місць для учасників АТО, з числа інвалідів. Послугами центрів зайнятості скористалися 31 учасників АТО з числа осіб, які мають інвалідність. Працевлаштована  1 особа.  З усіма учасниками АТО, які є по шукачами роботи, фахівці відділення спілкуються, надають вичерпні консультації щодо соціального захисту воїнів, зокрема: оздоровлення, лікування, навчання, отримання засобів реабілітації. Для учасників АТО з числа інвалідів I та II груп передплачено друковані ЗМІ.

        


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux