Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Реалізація заходів Нацстратегії безбар’єрності Миколаївським обласним відділенням Фонду
Опубліковано 29 жовтня 2021 року о 12:50

Директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ірина ЧЕКАРЬ, 22 жовтня взяла участь в засіданні круглого столу, з метою обговорення Плану дій на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Під час засідання круглого столу директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Оксана ЄЛЬЧІЄВА презентувала присутнім розділи плану дій на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, розробленого на виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 04 серпня 2021 року № 883-з «Про затвердження плану заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року».

Директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ірина ЧЕКАРЬ проінформовала присутніх, про можливість використання Електронного кабінету осіб з інвалідністю, який створений на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 362) та постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 р. № 121 «Про затвердження Положення про централізований банк даних з проблем інвалідності» (зі змінами). Ознайомила з порядком реєстрації особи з інвалідністю через електронний кабінет на веб-порталі Центрального банку даних з проблем інвалідності та за посиланням на сайті Міністерства соціальної політики https://ek-cbi.msp.gov.ua/ та надала пропозиції щодо включення відповідного пункту до Плану заходів.

Також директор відділення надала інформацію, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 р. № 189 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 779) «Про порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання транспортних засобів спеціалізованого призначення для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення» та Наказу Міністерства соціальної політики № 485 від 01.09.2021 Миколаївська область планує отримати 2 автомобіля, а саме:

Березанська селищна рада Миколаївського району ‒ для Служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, «Соціальне таксі» Березанської селищної ради.

Виконавчий комітет Вознесенської міської ради Вознесенського району ‒ для Служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, створеної при Комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування м. Вознесенська».

Наприкінці виступу Ірина ЧЕКАРЬ проінформувала учасників заходу про підсумки роботи відділення з питання надання фінансової допомоги на безповоротній основі особам з інвалідністю шляхом відшкодування навчальним закладам витрат на надання освітніх послуг зазначеній категорії громадян та про порядок отримання фінансової допомоги.

Директор Ірина ЧЕКАРЬ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux