Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Проведення заходу до Міжнародного дня боротьби за права осіб з інвалідністю 2021 р. Черкаським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів
Опубліковано 07 травня 2021 року о 14:30

Черкаським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів на виконання Стратегічного плану діяльності Міністерства соціальної політики України на 2020 бюджетний рік і два бюджетні періоди, що настають за плановим (2021-2022 роки), затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 07.02.2020 № 97, що направлений на вирішення основних проблем, які передбачається розв’язати, зокрема низька конкурентоспроможність осіб з інвалідністю на ринку праці, пов’язана насамперед із недостатнім рівнем освіти і професійної підготовки, відсутністю відповідних навичок і досвіду, спільно із Черкаським регіональним центром підвищення кваліфікації на платформі для проведення онлайн-занять та відео конференцій ZOOM, 06 травня 2021 року проведено інформаційно-роз’яснювальний захід для випускників шкіл-осіб з інвалідністю, які закінчують навчання у 2021 році чи закінчили у минулих роках, та їх батьків, осіб з інвалідністю, які проживають у територіальних громадах області, посадових осіб об’єднаних територіальних громад.

Названий захід приурочений Міжнародному дню боротьби за права осіб з інвалідністю, який весь світ відмічає щорічно 5 травня.

Мета заходу – забезпечення конкурентоспроможності осіб з інвалідністю на ринку праці, розширення можливостей вибору, сприяння найбільш повній адаптації осіб з особливими потребами у сучасне життя.

Заступником директора відділення Фонду Світланою СУК проінформовано учасників заходу про можливості отримання фінансової допомоги на безповоротній основі для оплати вартості навчання чи перекваліфікації осіб з обмеженими можливостями за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

Пріоритетним завданням для відділення Фонду є сприяння створенню робочих місць для людей із обмеженням життєдіяльності, у тому числі шляхом надання фінансової допомоги на безповоротній основі для оплати вартості навчання чи перекваліфікації за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів відповідно до Порядку використання суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, що надійшли до державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.07.2007 № 70 та Інструкції з надання фінансової допомоги на поворотній і безповоротній основі та цільової позики за рахунок сум адміністративно-господарських санкцій та пені, що надходять до державного бюджету за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, затвердженої наказом Міністерства соціальної політики України від 06.09.2010 № 270.

 Професійне навчання осіб з інвалідністю проводиться з урахуванням
рекомендацій медико-соціальної експертної комісії, індивідуальної програми реабілітації, вимог державних стандартів освіти та соціального захисту осіб з обмеженими можливостями.

Особи з інвалідністю та повнолітні громадяни з інвалідністю різного віку (не тільки випускники шкіл) можуть вступати до навчальних закладів України на спеціальність, яка рекомендована медико-соціальними та лікарсько-консультативними комісіями, та на яку може бути працевлаштована дана особа після закінчення навчального закладу.

Крім оплати самого навчання, може оплачуватись і проживання у гуртожитку.

Паспортом бюджетної програми за КПКВК 2507030, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 30.04.2021 № 270, середня вартість оплати навчання (перекваліфікації) однієї особи з інвалідністю у навчальних закладах, центрах реабілітації становить 15 275,1 грн.

У відділенні Фонду розроблена Пам’ятка отримувачу-заявнику, якому може бути надана фінансова допомога для оплати вартості навчання, що надається всім, хто звертається до відділення Фонду із такими заявами.

Після відео конференції вказана Пам’ятка була розіслана всім учасникам заходу.

На сьогодні відділенням Фонду відшкодовуються витрати на оплату вартості навчання 24 студентам-особам з інвалідністю.

З питань, які виникають у працівників органів соціального захисту населення області, осіб з інвалідністю та для отримання консультацій звертатися за телефонами: (0472) 54-21-27, (0472) 33-21-20.

Адреса обласного відділення Фонду: 18001 м. Черкаси, вул. Благовісна, 269/105, к. 222, 510, 552.

Електронна адреса відділення Фонду: chvfczi@ukr.net.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux