Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Про соціальний захист інвалідів на Волині
Опубліковано 25 грудня 2013 року о 16:46

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

На засіданні розглянуто та погоджено Програму економічного та соціального розвитку області на 2014-2015 роки, заслухано питання щодо соціального захисту громадян, які потребують додаткових гарантій, щодо стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати у містах і районах області, про стан соціально-трудових відносин в області тощо.

В роботі комісії взяв участь директор відділення Фонду соціального захисту інвалідів, який доповів про проведену відділенням Фонду роботу щодо соціального захисту осіб з інвалідністю.

В області налічується близько 2700 підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, з чисельністю працюючих 8 і більше осіб. Згідно із законодавчо встановленим 4% нормативом працевлаштування інвалідів на зазначених підприємствах мало б працювати близько 8400 осіб з інвалідністю, а фактично працювало майже 10100.

В поточному році активно ведеться спільна роз’яснювальна робота відділення Фонду та Територіальної державної інспекції з питань праці у Волинській області спрямована на забезпечення виконання нормативу працевлаштування інвалідів бюджетними та неприбутковими установами.

Важливим залишається можливість оплати з коштів Фонду навчання студентів-інвалідів у вищих навчальних закладах та здобуття робітничих спеціальностей за направленням центру зайнятості неповносправними, які перебувають на обліку як безробітні. В поточному році відділення Фонду фінансує навчання 24 осіб з інвалідністю у вищих навчальних закладах та 1 за направленням центру зайнятості. Троє осіб, що здобули спеціальність за рахунок коштів Фонду працевлаштувались.

Щороку зростає кількість волинян, яким за рахунок коштів Фонду фінансується оздоровлення та реабілітація в таборі Національного центру параолімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів в м.Євпаторія (у 2011 році – 17, у 2012 році – 20, у 2013 – 23 особи), і таборі фізкультурно-спортивної реабілітації на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру на Львівщині (у 2012 році – 9, у 2013 - 12 волинян з інвалідністю).

За рахунок централізованих закупівель Фонду соціального захисту інвалідів в поточному році 22 волинян з інвалідністю забезпечено спеціальним автотранспортом.

За поданнями громадських організацій інвалідів та за заявами окремих інвалідів відділення Фонду щороку передплачує для мешканців області, яким встановлено І та ІІ групу інвалідності, друковані періодичні видання, засновниками яких є всеукраїнські громадські організації інвалідів. Відділення Фонду, також, підтримує діяльність громадських організацій спрямовану на створення умов для зайнятості та працевлаштування інвалідів, залучення їх до суспільно-корисної діяльності та надання можливостей для самореалізації, здійснює фінансову підтримку обласних осередків Всеукраїнських громадських організацій інвалідів, а саме Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», УТОС, УТОГ та Луцького учбово-виробничого підприємства УТОС.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux