Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Запорізьке обласне відділення Фонду долучається до обласного Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні
Опубліковано 24 квітня 2023 року о 09:00

За ініціативи Першої леді Олени Зеленської та відповідно до Указу Президента «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні» розпорядженням Кабінету Міністрів України розроблена та схвалена Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

У Запоріжжі 13 березня 2023 року під головуванням першого заступника очільника Запорізької обласної державної адміністрації Геннадія Тімченка відбулося спільне засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури й робочої групи з розробки та впровадження обласного плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Участь у засіданні прийняли директор Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Олексій АЛУФ та заступник директора Ганна СЕРАТЮКОВА, директора Департаменту соціального захисту населення ОДА, Департаменту охорони здоров’я ОДА, начальник Управління містобудування та архітектури ОДА, представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю ОДА, керівники громадських організацій.

Керівництво ОДА зазначило, що завданням обласної влади залишається створення комфортних умов для людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб тощо. Відсутність доступності на всіх рівнях негативно впливає на людей, які дійсно потребують цього. Сучасний погляд на доступний та вільний простір не повинен обмежуватися лише встановленням пандусів.

Начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр БИЛИМ зазначив, що Національна стратегія складається з 6 напрямків безбар’єрності: фізична, інформаційна, цифрова, суспільна та громадянська, освітня й економічна. Управлінням з залученням структурних підрозділів обласної державної адміністрації, громадських організацій та начальників РВА розроблено Проєкт обласного плану заходів.

Запорізьке відділення Фонду активно долучилося з наданням пропозицій до Проєкту, а саме за напрямком «Суспільна та громадянська безбар’єрність» - створення механізму забезпечення допоміжними засобами реабілітації (ДЗР) на підставі потреби. Передбачено створення умов щодо отримання інформації та ефективного призначення ДЗР на основі біопсихосоціальної моделі МКФ.

Під час обговорення Проєкту обласного плану заходів керівництво Запорізького обласного відділення Фонду звернуло увагу на важливість проведення інформаційної кампанії щодо протезування, забезпечення ДЗР за державні кошти та взаємодію з медичними та реабілітаційними установами.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux