Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підтримка осіб з інвалідністю в умовах воєнного стану на Чернігівщині
Опубліковано 13 вересня 2022 року о 16:15

Директором Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Іриною ЛОСЬ постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, зокрема про державні програми за якими безкоштовно забезпечують людей та дітей з інвалідністю, учасників бойових дій допоміжними засобами реабілітації, виплатами грошової компенсації, протезуванням та оплатою навчання.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2022 року № 454), одним з основних напрямків роботи відділення Фонду є забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби.

За період з 01.01.2022 по 31.08.2022, до Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося понад 1369 осіб з інвалідністю – заявників Чернігівської області для забезпечення їх допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації). В подальшому, при опрацюванні замовлень на забезпечення, фахівцями були сформовані електронні направлення в Централізованому банку даних з проблем інвалідності за різними групами виробів.

Незважаючи на важкі часи в України, особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, окремі категорії населення, їх законні представники, які проживають на території Чернігівщини отримали 5478 одиниць замовлень за різними групами виробів. Крім того, відповідно до медичних показань для забезпечення засобами реабілітації, більше, ніж 60 осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, в тому числі по зору та по слуху, отримали грошову компенсацію за самостійно придбані такі засоби реабілітації.

Важливим напрямком роботи відділення Фонду є роз’яснювальна робота щодо надання фінансової допомоги особам з інвалідністю, які вирішили навчатися або підвищувати кваліфікацію. Станом на 31.08.2022, відповідно до рекомендації Комісії з розгляду питань щодо надання фінансової допомоги на безповоротній основі для оплати вартості навчання та перекваліфікації, для 14 осіб з інвалідністю (студентам), що проживають в Чернігівській області, рекомендовано надати фінансову допомогу на безповоротній основі шляхом оплати вартості їх навчання та перекваліфікації у навчальних закладах для здобуття професії (спеціальності) рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Відділенням Фонду постійно проводиться роз’яснювальна робота зі студентами, особами з інвалідністю щодо подальшого працевлаштування. Відділенням Фонду постійно проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання, які використовують найману працю, шляхом проведення зустрічей, семінарів, круглих столів, вебінарів, у тому числі у форматі он-лайн, де роз’яснюються Порядок та умови отримання фінансової допомоги, цільової позики, дотацій за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів на створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю; компенсації витрат на оплату праці для працевлаштування осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, зареєстрованих як безробітні.

Відділення Фонду продовжує взаємодіяти з усіма 17 громадськими організаціями Чернігівщини, які опікуються особами з інвалідністю, з якими налагодився потужний зв’язок у найскрутніші часи. Ми тримаємо «руку на пульсі» і реагуємо на всі нагальні питання. Сподіваємося на подальшу ефективну комунікацію.

Також, відділення Фонду тісно взаємодіє з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, установами та організаціями з питань щодо соціального захисту осіб з інвалідністю та надання їм соціальної допомоги.









Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux