Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Перебування директора Фонду соціального захисту інвалідів України у Чернівцях
Опубліковано 09 липня 2007 року о 16:50

Під час робочої поїздки на Буковину директор Фонду соціального захисту інвалідів України Ернест Скібінський представив трудовому колективу обласного відділення Фонду нового керуючого Миколу Мельничука та відвідав громадські організації інвалідів і засновані ними підприємства.
Після ознайомлення із роботою відділення та виробничої наради Е.Скібінський мав зустріч із заступником голови Чернівецької обласної адміністрації Георгієм Шутаком та начальником Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Богданом Сеньківим, під час якої обговорювали питання реалізації загальнодержавних та регіональних програм соціального захисту інвалідів та спільні дії щодо їх удосконалення.
Минулого року із загального фонду Держбюджету Чернівецькому обласному відділенню Фонду на виконання соціальних програм було проведено фінансування на суму 714,1 тис.грн. Із них 403,9 тис.грн. використано на санаторно-курортне оздоровлення інвалідів (1915 осіб), 96,7 тис.грн. – на встановлення телефонів для 528 інвалідів І і ІІ груп, 44,8 тис.грн. – на одноразову матеріальну допомогу для 432 інвалідів, 139,2 тис.грн. – на компенсаційні виплати за бензин, ремонт, обслуговування автомобілів для 846 інвалідів, 636 тис.грн. – на забезпечення 29 інвалідів автомобілями.
У 2006 році 2543 інваліди області одержали технічні засоби реабілітації на суму 972,358 тис.грн.  
Сума адміністративно-господарських санкцій, перерахованих минулого року підприємствами області до Держбюджету за невиконання нормативів створення робочих місць для працевлаштування інвалідів – 1158,2 тис.грн. Назагал, із 1732 підприємств, установ та організацій області, у яких понад 8 працівників, подали звіти до відділень Фонду 1713. На 1228 із них виконувався встановлений норматив робочих місць для інвалідів, 186 сплатили штрафні санкції.
Із спеціального фонду Держбюджету на соціально-трудову та професійну реабілітацію інвалідів обласному відділенню направлено 1202 тис.грн., з яких 12,5 тис.грн. використано на зміцнення матеріально-технічної бази центрів професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів та відділень ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів, 141,9 тис.грн. – на зміцнення матеріально-технічної бази навчально-виробничих майстерень спеціалізованих інтернатних установ для дітей-інвалідів та лікувально-виробничих майстерень і підсобних господарств будинків-інтернатів, де працюють інваліди, 946,6 тис.грн. використано на фінансування діяльності Буковинського міжрегіонального центру професійної, соціальної, трудової та медичної реабілітації інвалідів. Заклад створений для тимчасового перебування інвалідів І-ІІІ груп Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Окрім головного покликання – відновлення здоров’я, функціонального стану та працездатності, порушених хворобами, травмами або фізичними, хімічними та соціальними факторами, людей працездатного віку тут навчають ще й професіям оператора комп’ютерного набору та швачки. За період 2000-2006 рр. у центрі пройшли повний курс реабілітації майже 3 тисячі інвалідів різних груп та нозологій захворювання.
Також Е.Скібінський відвідав Чернівецьке учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих (із 105 працівників – 76 інвалідів), на якому нещодавно відкрили цех по виготовленню клеєного брусу та виробів з нього, придбали та ввели в експлуатацію сушильну камеру. Це дало змогу створити 14 нових робочих місць, з-поміж них 9 – для інвалідів зі слуху. Незабаром на підприємстві буде введено в експлуатацію ще один цех, у якому виготовлятимуть клеєний щит, будівельні балки, дошки для підлоги, що дозволить працевлаштувати 6 інвалідів зі слуху.
ВП „Черемош” УТОГ (із 77 працівників – 49 інвалідів) пропонує широкий вибір швейної продукції (куртки, костюми, рукавиці, білизна, халати, інший побутовий одяг) та текстильної галантереї (стрічка, тасьма, шнур). Підприємство виготовляє також будівельні піноблоки.
У Чернівецькій області є п»ять підприємств, заснованих всеукраїнськими громадськими організаціями інвалідів, на яких працює 382 людини, 280 з-поміж них – інваліди.
Завдяки ряду законопроектів, зокрема, нещодавно затвердженій Кабінетом Міністрів України Державній програмі реабілітації інвалідів, фінансування державних соціальних програм Фондом соціального захисту інвалідів у 2007 році зросте. Це дозволить покращити соціально-побутове та матеріальне становище людей із особливими потребами. Чернівецькому обласному відділенню проведено фінансування із загального фонду Держбюджету на суму 740,562 тис.грн. 

Виступаючи на колегії Мінпраці та соціальної політики, прем’єр-міністр Віктор Янукович доручив розробити нову Державну програму розвитку в Україні системи реабілітації та трудової зайнятості інвалідів на період до 2011 року та відмітив суттєве покращення нормативно-правової бази, яка забезпечує інтеграцію інвалідів у суспільство. Міністр праці та соціального захисту населення Михайло Папієв наголосив, що питання соціального захисту інвалідів є традиційно важливим у роботі керованого ним відомства.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux