Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Одеське обласне відділення Фонду – співорганізатор круглого столу щодо працевлаштування осіб з інвалідністю
Опубліковано 05 червня 2024 року о 15:30

28 травня 2024 року керівник Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Кольцов спільно з директором Одеського обласного центру зайнятості Микитою Коренєвим провели круглий стіл на тему працевлаштування осіб з інвалідністю, за участю роботодавців Одеського регіону. Захід пройшов на базі Державного навчального закладу «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

Віталій Кольцов проінформував присутніх про основні напрямки роботи відділення Фонду, зокрема, забезпечення в межах своїх повноважень реалізації заходів щодо сприяння зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю. Також надав роз’яснення про встановлені нормативи робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, порядок застосування адміністративно-господарських санкцій у разі невиконання нормативу, визначеного чинним законодавством.

В ході зустрічі учасники заходу обговорили питання щодо актуальних компенсаційних програм для роботодавців, можливості надання мікрогранту/гранту на створення або розвиток власного бізнесу для учасників бойових дій, створення умов для повноцінного відновлення та інтеграції осіб з інвалідністю в суспільстві, програм захисту осіб з інвалідністю, а також про можливості навчання осіб з інвалідністю за рахунок державної програми надання фінансової допомоги таким особам шляхом оплати вартості їх навчання і перекваліфікації для здобуття професії.

Керівник відділення звернув особливу увагу на те, що незмінним залишається обов’язок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, створювати робочі місця для осіб з інвалідністю, у тому числі спеціальні робочі місця, створювати умови праці для таких осіб з урахуванням індивідуальних програм реабілітації і забезпечувати інші соціально-економічні гарантії, передбачені законодавством. Також наголосив, що держава стимулює роботодавців за рахунок цільових позик, дотацій, фінансової допомоги на створення та переоснащення робочих місць і виробничих площ під потреби та можливості осіб з інвалідністю.

Головна мета компенсаційних програм, наголосив Микита Коренєв, посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування осіб з інвалідністю та надати можливість повернутися до активної зайнятості та соціалізації.

Учасники дійшли згоди, що подібні заходи у сприянні зайнятості осіб з інвалідністю необхідно проводити на регулярній основі, у взаємодії між усіма заінтересованими сторонами – роботодавцями, державою та власне особами з інвалідністю.

Також відзначили, що попри воєнний стан в Україні та складну ситуацію в Одеському регіоні, відповідальні роботодавці намагаються активно залучати у виробничий процес осіб з інвалідністю, створюючи передумови для розвитку інклюзивного ринку праці.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux