Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Назустріч людям з обмеженими фізичними можливостями»
Опубліковано 03 грудня 2013 року о 11:14

Житомирщина є однією з найбільш постраждалих областей від Чорнобильської катастрофи. Нині на її території проживає 98 тисяч 300 чоловік з обмеженими фізичними можливостями.

Напередодні Дня уваги до цих людей наш кореспондент зустрівся                                           з директором Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, заслуженим працівником соціальної сфери України  Володимиром Прушківським.

- Володимире Станіславовичу, яку допомогу надає Фонд людям                                    з обмеженими фізичними можливостями?

- Сьогодні на території області Фонду підзвітні 3 тисячі 330 підприємств,                            на яких створено робочі місця для людей з інвалідністю. Згідно зі статтями 19 і 20 Закону «Про соціальний захист інвалідів України», на кожному підприємстві повинно працювати чотири відсотки людей з обмеженими фізичними можливостями.

Це означає, що в Житомирській області на 3 тисячах 300 підприємствах має працювати 9300 чоловік з обмеженими фізичними можливостями,                                        а фактично працює 14 тисяч 500, що становить понад 150 відсотків.

Це результат співпраці Фонду з підприємствами, а також з прокуратурою, управлінням державного нагляду праці. Саме вони мають право перевіряти всі підприємства. В 2013 році було складено 36 приписів на керівників підприємств,                які не виконують Закон «Про соціальний захист інвалідів України».

- Скільки автомобілів отримали люди з обмеженими фізичними можливостями в цьому році згідно з чергою?

- На сьогодні Фондом було придбано 29 автомобілів для інвалідів на суму                       1 мільйон 700 тисяч гривень. І робота в цьому напрямку продовжується.

- Чи проводиться виплата компенсацій за неотримані інвалідами санаторні путівки?

- Звичайно, проводимо виплати компенсації неотриманих путівок інвалідам правоохоронних органів, служби безпеки, прикордонникам, військовослужбовцям. Також Громадська організація «Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів», що створена при Фонді, надає допомогу за рахунок самостійно зароблених коштів інвалідам І та ІІ груп, пенсія яких  не перевищує 1500 гривень.

У цьому році надано допомогу УТОГу в сумі 111 тисяч 730 гривень,                         а також Житомирському регіональному центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Житомирській міській спілці воїнів-інтернаціоналістів і                                              28 громадським організаціям інвалідів. На навчання інвалідів було виділено                            110 тисяч гривень. Ми намагаємося допомогти всім, хто до нас звертається.

Люди з обмеженими можливостями не тільки борються за життя, а й борються в житті, щоб бути повноцінними й в міру своїх можливостей працюють на благо своєї сім`ї та держави. А чим кращий добробут сім`ї, тим сильнішою буде наша Україна.

                                                                          

                                                                                                                  Запитував

                                                                                                                  Петро Тарасюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux