Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Круглий стіл «Проблеми соціального захисту осіб з інвалідністю та шляхи їх вирішення» у Черкаському обласному відділенні
Опубліковано 01 жовтня 2021 року о 14:30

Черкаським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів (далі по тексту – відділення Фонду) 24 вересня 2021 року проведено круглий стіл «Проблеми соціального захисту осіб з інвалідністю та шляхи їх вирішення».

Мета заходу – забезпечення конкурентоспроможності осіб з інвалідністю на ринку праці, розширення можливостей вибору, створення умов для того, аби ці громадяни стали повноцінними і високоефективними членами суспільства, сприяння найбільш повній адаптації дітей із інвалідністю у сучасне життя.

У круглому столі взяли участь представники органів соціального захисту населення міст та районів, Черкаської обласної Ради профспілки працівників соціальної сфери України, КЗ «Черкаського обласного центру медико – соціальної експертизи Черкаської обласної ради», Управління Держпраці у Черкаській області, Черкаського обласного центру зайнятості, закладів вищої освіти, Черкаського протезно-ортопедичного цеху, громадських об’єднань осіб з інвалідністю, особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та роботодавці області.

Директор відділення Фонду Ольга ХОМЕНКО провела короткий історичний екскурс у минуле та проінформувала учасників заходу про можливості отримання позики, фінансової допомоги на поворотній та безповоротній основі з метою створення робочих місць для осіб з інвалідністю, оплати вартості навчання, перекваліфікації тощо. Також було роз’яснено особливості виконання норм Закону України «Про основи соціального захисту осіб з інвалідністю в Україні».

Директором відділення Фонду наголошено, що ефективна соціальна політика щодо всебічного вирішення проблем осіб з інвалідністю можлива лише за умови комплексної взаємодії органів влади, місцевого самоврядування, роботодавців, громадських організацій, небайдужих громадян. Адже тільки у такий спосіб вирішується одне із першочергових завдань держави щодо розвитку системи соціального захисту населення, підвищення добробуту громадян.

Робота відділення Фонду не залишилась поза увагою органів місцевого самоврядування та Черкаської обласної Ради профспілки працівників соціальної сфери України.

За особистий внесок у справу соціального захисту осіб з інвалідністю, з нагоди 30 – річчя створення Фонду соціального захисту інвалідів та його територіальних відділень Почесними Грамотами Черкаської обласної ради було нагороджено Ірину ГРИГОРЬЄВУ – начальника відділу забезпечення зайнятості, соціального захисту осіб з інвалідністю та Тетяну МУРЗУ – провідного юрисконсульта відділення Фонду.

Також, за вагомий внесок у реалізацію державної політики соціального захисту населення, Почесними Грамотами Черкаської обласної Ради профспілки працівників соціальної сфери України відзначено Анну ПАРТАСЮК – начальника відділу планово-економічної роботи, моніторингу якості реабілітаційних послуг, забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та Віталіну КИСЛЕНКО – провідного фахівця відділу забезпечення зайнятості, соціального захисту осіб з інвалідністю.

 


Захід висвітлювався телерадіокомпанією «Ільдана».
Репортаж можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=6VknYzsLod0&feature=youtu.be


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux