Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Керівник Одеського обласного відділення Фонду провів робочу зустріч з керівництвом відділення реабілітації та реконструктивної хірургії Одеської міської клінічної лікарні №10
Опубліковано 29 травня 2024 року о 10:30

22 травня відбулась робоча зустріч керівника Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія Кольцова з керівництвом відділення реабілітації та реконструктивної хірургії при Одеській міській клінічній лікарні №10. В цьому закладі лікують пацієнтів з травмами, патологіями опорно-рухового апарату, кінцівок, серцево-судинної системи, нервової системи, а також посттравматичними явищами.

У відділенні є операційний блок, палати, зали та кабінети медичної реабілітації, оснащені сучасним медичним та реабілітаційним обладнанням, з використанням технологій біомедичної інженерії, що дає змогу забезпечувати комплексну підтримку військовослужбовцям, пораненим під час виконання бойових завдань через російську агресію проти України.

В ході зустрічі було обговорено важливі аспекти співпраці та розвитку проектів для поліпшення життя людей з інвалідністю, а саме – забезпечення допоміжними засобами реабілітації учасників бойових дій. 

«У відділенні реабілітації працює мультидисциплінарна команда із лікарем фізичної та реабілітаційної медицини, фізичним терапевтом, ерготерапевтом і психологом, що забезпечує комплексну фізичну та психологічну реабілітацію. Особливо це важливо для наших захисників – тримати фахову та комплексну посттравматичну підтримку», - розповів керівник тервідділення Фонду.

На основі діагностики створюється індивідуальний план реабілітації для кожного ветерана. Цей план враховує тип та серйозність пошкоджень, психоемоційний стан, індивідуальні потреби. Він включає рекомендації щодо медичного лікування, фізіотерапії, реабілітаційних вправ, дієти та лікарського супроводу. До реабілітаційної програми також включено адаптивний спорт, зазначив Віталій Кольцов.

Керівник тервідділення надав роз’яснення щодо порядку та механізму забезпечення осіб з інвалідністю та інших категорій населення допоміжними засобами реабілітації,  проведення безоплатного протезування за державною програмою, в тому числі протезування за кордоном, реабілітацію в закладах охорони здоров’я.  Зокрема зосередив увагу на тому, що на сьогодні учасники бойових дій отримують фахову допомогу з протезування та ортезування в Україні безоплатно.

Керівник Одеського обласного відділення Фонду провів особисті зустрічі із кожним ветераном, хто в даний момент проходить лікування у закладі, та надав вичерпну інформацію про можливості Фонду щодо забезпечення ДЗР. Також розповів про надання грошової компенсації на санаторно-курортне лікування, фінансової допомоги на оплату навчання осіб з інвалідністю за рахунок коштів Фонду та їх перекваліфікації  у  навчальних  закладах, центрах професійної реабілітації.

Окремо мова йшла про можливості працевлаштування осіб з інвалідністю та діяльність Фонду у цьому напрямку.

За результатами зустрічі сторони дійшли згоди посилити співпрацю щодо направлення учасників бойових дій та осіб з інвалідністю на реабілітаційні заходи до Одеської міської клінічної лікарні №10. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux