Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Інклюзивне відділення – адаптація людей з особливими потребами»
Опубліковано 12 грудня 2016 року о 12:01

З метою підвищення фінансової  та юридичної грамотності  02.12.2016 відбувся семінар Одеського обласного відділення Фонду спільно з обласним відділенням АТ «Ощадбанк» за участю другого Одеського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено семінар на тему: «Інклюзивне відділення – адаптація людей з особливими потребами» та у присутності понад 30 людей з особливими потребами.

Представник АТ «Ощадбанк» розповів присутнім , що в лютому 2016 року  було відкрите нове інклюзивна відділення в м. Одесі, спеціально обладнане для обслуговування людей з особливими потребами. Відділення функціонує за адресою: вулиця Колонтаевская, 8 - ця адреса вже знайома одеситам, раніше там розташовувалося відділення Ощадбанку, однак тепер його повністю модернізували. Зона для клієнтів стала набагато більше, встановлено нове обладнання і персонал навчений роботі з інвалідами. Крім того, пандус, розсувні двері і внутрішній простір відділення дозволяють вільно пересуватися людям на візках, є спеціальне «знижене» вікно для оплати послуг в касі. Всі касові вузли обладнані голосовим модулем для слабочуючих людей, а на телефонному апараті вмонтовані спеціальні кнопки для незрячих. Туалетні кімнати розроблені за європейськими стандартами - зі спеціальними місцями для візочників і пеленальним столом для зручності молодих мам.

Спеціально навчений персонал - це фахівці, які можуть спілкуватися зі слабочуючими людьми за допомогою мов жестів. Доброю традицією стало і те, що банк бере на роботу співробітників з особливими потребами. Не виняток і дане відділення в Одесі. Один із співробітників, маючи ДЦП, без проблем пройшов стажування і тепер допомагає клієнтам в залі - реєструватися в електронній черзі, користуватися терміналом і банкоматом.

Вибір місця для такого унікального відділення банку теж заслуговує на увагу, вулицею Колонтаївською ходить трамвай маршруту №5, окремі вагони якого обладнані пандусом і низькопідлоговими майданчиками.

Проведення семінарів для людей з обмеженими фізичними можливостями стало вже традиційним для Одеського обласного відділення Фонду спільно з АТ «Ощадбанк» Представники АТ «Ощадбанк» розповіли про переваги їх банку над іншими банківськими установами, а також прочитали лекцію на тему фінансової грамотності та відповіли на дуже важливі для людей з обмеженими фізичними можливостями  запитання. Наприклад:

Як банки відносяться до позичальників-інвалідів? Це питання хвилює багатьох інвалідів тому, що з одного боку – начебто і немає ніяких перешкод для отримання інвалідами позикових коштів. Принаймні, ні в одній фінансовій установі умови отримання кредиту не обмежують права інвалідів. З іншого ж – взяти кредит інваліду практично нереально, так як банки заздалегідь впевнені в тому, що подібні позики – це дуже ризиковані угоди. І пояснюють вони цей факт дуже просто – якщо позичальник відноситься до категорії інвалідів, значить у нього проблеми зі здоров’ям, відповідно, він має потребу в регулярному лікуванні (що само по собі «задоволення» не з дешевих), і на це у нього у нього витрачається велика частина його доходу.

На усі запитання були надані кваліфіковані відповіді.

Також на семінарі був присутній представник центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розповів про діяльність Центру. Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м. Одесі є територіальним відділенням Координаційного центру з надання правової допомоги в Одеській області. Під час виконання функцій з надання безоплатної вторинної правової допомоги Центр взаємодіє із судами, органами прокуратури та іншими правоохоронними органами, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування в Одеській області.

Основним завданням Центру є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання в Одеській області безоплатної вторинної правової допомоги, а саме надання таких видів правових послуг:

  -  захист від обвинувачення;

  - здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

 -   складання документів процесуального характеру.

Також представник Центру відповів на питання присутніх та повідомив куди необхідно звертатись у разі виникнення юридичних питань.

Наприкінці  був накритий солодкий стіл.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux