Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Громадськістю напрацьовано «дорожню карту» реалізації Державної програми з гендерної рівності
Опубліковано 18 листопада 2013 року о 08:56

Жінки і чоловіки в українському суспільстві на практиці мають отримати рівні права. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська після закінчення Форуму із проблем забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні.

«Жінки і чоловіки в українському суспільстві на практиці мають отримати рівні права. Щоб не було дискримінації при прийомі на роботу, в оплаті праці та просуванні по кар’єрних сходах. Щоб не було дискримінації в сімейних стосунках», - сказала Наталія Королевська.

Вона нагадала, що 26 вересня Уряд затвердив Державну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.

«Ми маємо потужний інструмент у вигляді Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року. Це – стратегічний рівень. Але Програма має стати тим реальним документом, який би працював щодня і давав конкретні результати», - сказала Міністр.

У рамках роботи Форуму із проблем забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні фахівці Мінсоцполітики разом із представниками громадських організацій напрацювали «дорожню карту» реалізації Державної програми.

За словами Міністра, окрім документу, викладеного бюрократичною мовою, має бути план конкретних заходів. У його реалізації братимуть активну участь як громадські організації, так і міжнародні партнери.

«Розробка і реалізація такої „дорожньої карти” – наша спільна відповідальність. Ми можемо скаржитися один на одного, критикувати в Парламенті. Але ми, жінки, як ніхто інший маємо розуміти, що за нас нашу роботу не зроблять. І ми зможемо досягти всього, тільки якщо будемо єдиною силою», - сказала Наталія Королевська.

У своєму виступі Міністр нагадала, що Міністерством соціальної політики протягом останніх місяців було підготовлено низку законодавчих ініціатив у сфері стимулювання зайнятості серед жінок в цілому та молодих мам, зокрема. Крім того, Урядом схвалено та зареєстровано у Верховній Раді проект закону, який передбачає запровадження 30-відсоткових гендерних квот у виборчих списках політичних партій на виборах до Парламенту та місцевих рад. Цей законопроект запроваджує механізми вирівнювання гендерних диспропорцій у рамках державної служби та в корпоративному секторі.

„Також цього тижня було презентовано Пакет першочергових дій з посилення соціального захисту населення, в якому, серед іншого, передбачені додаткові інструменти сприяння зайнятості серед жінок. Це, зокрема, дотації роботодавцям на дистанційне працевлаштування молодих мам, а також можливість для мам, які виховують дитину до 3 років, пройти навчання або перепідготовку”, - зазначила Наталія Королевська.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux