Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Черкаське обласне відділення Фонду – доповідач на семінарі щодо забезпечення засобами реабілітації різних категорій населення відповідно до оновленої постанови КМУ №1306
Опубліковано 16 квітня 2024 року о 12:00

Черкаське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю виступило на семінарі-нараді в Уманській районній військовій адміністрації. Тематика зустрічі – роз’яснення для громадськості та дотичних державних установ механізму забезпечення засобами реабілітації різних категорій населення після 15 грудня 2023 року, з дати набрання чинності Постанови Кабінету Міністрів України від 07.12.2023 № 1306.

Постанова вносить зміни до Порядку забезпечення ДЗР (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, до порядку виплат вартості за самостійно придбані засоби у вигляді грошової компенсації та Переліку ДЗР, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321.

Керівник Черкаського обласного відділення Фонду Ольга Хоменко та провідний економіст відділення Людмила Дженжеруха доповіли учасникам зібрання про зміни механізму забезпечення засобами реабілітації в умовах воєнного стану для різних категорій населення. Особливу увагу було зосереджено на забезпеченні засобами реабілітації військовослужбовців та громадянах, які постраждали внаслідок війни.

Ольга Хоменко також проінформувала про особливості реалізації у 2024 році бюджетної програми «Соціальний захист осіб з інвалідністю», згідно з якою держава фінансує забезпечення ДЗР.

«Ефективність, результативність реабілітації, у тому числі забезпечення засобами реабілітації, виходячи з реальних потреб кожної особи, що постраждала від війни й потребує допомоги, донесення до адресатів важливої інформації, яка дає можливість жити, працювати, спілкуватись, сьогодні є запорукою повернення у соціальне життя людей з інвалідністю, що мають величезний життєвий досвід і є скарбом для держави», - вважає керівник Черкаського обласного відділення Фонду.

Користуючись присутністю на нараді голів територіальних громад, Ольга Хоменко звернула увагу присутніх на проблематику працевлаштування осіб з інвалідністю в регіоні. Зокрема щодо тих роботодавців, які є заснованими органами місцевого самоврядування, але не виконують норматив робочих місць для зайнятості осіб з інвалідністю.

Керівниця наголосила на необхідності повноцінної співпраці всіх суб’єктів, які є дотичними до проблем соціального захисту осіб з інвалідністю, зокрема у питаннях зайнятості та забезпечення ДЗР. 

Згаданий семінар-нарада – завершальний захід у серії зустрічей Черкаського обласного відділення Фонду з представниками місцевої влади та громадськості щодо інформування про оновлений порядок та механізми забезпечення засобами реабілітації різних категорій населення відповідно до Постанови КМУ від 07.12.2023 № 1306.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів районної військової адміністрації, Уманської міської ради, територіального центру комплектування та соціальної підтримки, закладів охорони здоров’я, ЦНАПів, голови територіальних громад Уманського району, лікарських консультативних комісій, громадських організацій осіб з інвалідністю, ветеранів війни, військовослужбовців, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Максим Тептюк і директор Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux