Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Черкаське обласне відділення Фонду провело семінар про зміни законодавства щодо забезпечення засобами реабілітації
Опубліковано 21 березня 2024 року о 16:30

13 березня Черкаське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю організувало семінар-навчання для Звенигородської громади щодо законодавчих змін у забезпеченні засобами реабілітації. Мета заходу – роз’яснити нововведення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 07.12.2023 № 1306.

Зокрема, зміни стосуються Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, а також Переліку допоміжних засобів реабілітації у редакції Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321.

У заході взяли участь представники територіальних громад, ЦНАП, управління соціального захисту населення Звенигородського району Черкащини.

До семінару долучились представники Управління Верховного Комісара у справах біженців ООН (УВКБ ООН) та Благодійного фонду «Право на захист», який є офіційним партнером Агентства ООН у справах біженців зі збору даних на грошову допомогу.

Від імені Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю на семінарі виступили керівник Черкаського відділення Ольга Хоменко і начальник відділу моніторингу якості реабілітаційних послуг, забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

Мова йшла про те, що державою передбачено забезпечення ДЗР військовослужбовців, поліцейських та осіб, які входили до складу добровольчого формування територіальної громади, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. А також осіб, які в період воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях під час служби, трудової та іншої діяльності, отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок.

Зокрема, держава забезпечує перераховані категорії осіб протезуванням та/або ортезуванням виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями і технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, та/або спеціальними виробами для занять спортом. Законодавчо передбачено проведення безоплатної заміни приймальної гільзи (куксоприймача) та забезпечення післягарантійного ремонту зазначених виробів шляхом надання учасникам бойових дій грошової допомоги та безготівкового перерахування коштів.

Представники Управління Верховного Комісара у справах біженців ООН проінформували аудиторію про зміни та доповнення до Постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

По закінченні семінару на робочій зустрічі між Черкаським обласним відділенням Фонду, Управлінням Верховного Комісара у справах біженців ООН і Благодійним фондом «Право на захист» було погоджено кроки щодо подальшої співпраці.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux