Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Брифінг Одеського обласного відділення Фонду щодо порядку проведення протезування учасників бойових дій та цивільних громадян, постраждалих внаслідок війни
Опубліковано 27 березня 2023 року о 15:00

16 березня 2023 за ініціативи директора Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія КОЛЬЦОВА відбувся брифінг в Media Center Ukraine — Odesa за участю директора Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації Наталії ОДАРІЙ-ЗАХАР’ЄВОІ, начальника 78 реабілітаційного госпіталю Іллі ЛУБАШЕВА, фахівців з протезування та ортезування протезно-ортопедичних підприємств та працівників військового шпиталю.

Висвітлення заходу супроводжувалося каналами "Думська", 048, "Одеса.Онлайн", УСІ, "Одеса-медіа", "Бесарабія інформ", "Пушкінська", "Таймер", "Думська ТВ", "ТРК КРУГ", "Перший міський канал", "7 канал", "Odesa Live", «Град», «5-Канал», «Суспільна Одеса».

Під час брифінгу Віталій КОЛЬЦОВ поінформував присутніх щодо порядку проведення протезування за державною програмою постраждалих внаслідок війни, учасників бойових дій та цивільних громадян (в тому числі дітей), а також необхідності надання інформаційної допомоги щодо безоплатного отримання допоміжних засобів реабілітації (ДЗР) особам, які пройшли лікування у гострому періоді і проходять реабілітацію та надалі потребуватимуть протезування.

Наголошено на тому, що сьогодні на достатньому рівні розвинута протезна галузь, де працюють спеціалісти з надання висококваліфікованої допомоги з протезування/ортезування, частина яких має сертифікати Міжнародної спільноти протезистів/ортезистів (ISPO), при виготовленні протезів використовуються сучасні технології з використанням комплектуючих від світових виробників.

Наталія ОДАРІЙ-ЗАХАР’ЄВА зазначила, що упродовж 2022 року країна, зокрема Одеська область, готувала на протезування людей та військових за кордон. Також додала, що для дітей, які постраждали від війни, протезування є безплатним: як в Україні, так і за її межами. Це стосується і заміни протезу під час активного росту дитини.

Фахівці підприємств протезування та ортезування акцентували, що велике значення під час протезування має лікарський нагляд та підтримка професійної команди. Тому, після замовлення комплектуючих та виготовлення протеза особа має певний час перебувати на стаціонарі первинного протезування. Розповіли про процес отримання протезування під час проходження реабілітації, а також зазначили, що на підприємствах працюють медики технічної бригади, які у випадку потреби виїжджають до військових, щоб відремонтувати протез. Таким чином, особи, які отримали травми та потребують протезування, ще під час лікування готують документи і після виходу з лікарні обирають підприємство для забезпечення якісним протезом.

Віталій КОЛЬЦОВ звернув увагу на те, що відділенням Фонду налагоджена тісна співпраця зі всіма структурами Одеського регіону причетними до забезпечення ДЗР, зокрема з МСЕК, департаментом охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації та медичними закладами міста Одеси, де знаходяться на лікуванні наші Герої, Воїни ЗСУ, які отримали травми та потребують протезування, а також налагоджена комунікація з управліннями соціального захисту населення з метою оперативного опрацювання поданих документів.

Директор відділення Фонду зазначив, що з метою надання вичерпної інформації щодо державної програми безоплатного забезпечення ДЗР постраждалих внаслідок війни учасників бойових дій та цивільних громадян (у тому числі дітей), працівниками Одеського відділення Фонду на системній основі здійснюється відвідування поранених, які проходять лікування та реабілітацію у медичних закладах/установах та надалі потребуватимуть протезування.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux