Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання колегії у Чернігові
Опубліковано 02 березня 2009 року о 09:55

Про підсумки роботи органів праці та соціального захисту населення Чернігівської області у 2008 році та пріоритетні завдання на 2009 рік йшлося на розширеному засіданні колегії головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.
 
             У роботі колегії брали участь в.о. голови облдержадміністрації Наталія Білоус, керуюча обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, а також представники головного фінансового управління облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, обласного центру зайнятості, територіальної державної інспекції праці в області, протезно-ортопедичної дільниці, обласної ради ветеранів війни та праці, обласного відділення Українського національного Фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України».
 
            Виступаючи перед присутніми, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Микола Уложенко зупинився на питаннях реалізації низки програм соціального захисту інвалідів.   
 
           Це забезпечення засобами реабілітації та протезно-ортопедичними виробами, санаторно-курортне оздоровлення, надання матеріальної допомоги, соціальна, трудова та професійна реабілітація інвалідів тощо. Упродовж 2008 року видано 4048 технічних засобів реабілітації, із них 529 інвалідних колясок та 3880 направлень на підприємства для забезпечення протезно-ортопедичними виробами. З метою оздоровлення інвалідів та ветеранів війни протягом 2008 року надійшло 967 санаторно-курортних путівок, що на 257 менше, ніж у 2007 році.
 
             За звітний період інвалідам видано 111 автомобілів, із них 98 – за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів та 13 надійшли, як гуманітарна допомога.
 
             В області триває робота по забезпеченню безперешкодного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціальної інфраструктури. Облаштовані пандусами будівлі органів виконавчої влади і прокуратури та заклади соціального захисту населення. Завершується робота по облаштуванню пандусами будівель органів місцевого самоврядування (облаштовано 97%), закладів охорони здоров’я (93%) і культури (80%). Важливу роль у соціальному захисті населення відіграють територіальні центри соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. У минулому році соціальні послуги отримали понад 43 тис. одиноких громадян похилого віку та інвалідів. На утримання територіальних центрів у 2008 році було спрямовано 44,1 млн. грн., що на 10,0 млн. грн. або на 29,3% більше, ніж у 2007 році.
 
        В.о. голови облдержадміністрації Наталія Білоус зосередила увагу на пріоритетах соціальної політики держави в області. На її думку, найголовніше за нинішніх непростих економічних і фінансових умов не допустити поширення бідності як серед працюючих, так і малозахищених категорій – пенсіонерів, інвалідів. Кожен шукає свій шлях виходу з кризи, але діалог влади та людей, взаємоповага та суспільне єднання зусиль, переконана вона, є саме тим напрямом, яким слід рухатись усім у пошуках шляхів розв’язання найбільш актуальних проблем у державі. 
          Після колегії керуюча відділенням Фонду Лось І.І. провела співбесіду з керівниками райміських управлінь праці та соціального захисту населення щодо сприяння в проведенні роз”яснювальної роботи серед роботодавців на місцях з питань реєстрації у відділенні Фонду та надання до 1 березня 2009 року звіту форми №1—ПІ(річна).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux