Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Виїзний семінар
Опубліковано 28 липня 2016 року о 10:37

       В  діяльність Харківської  обласної організації  ВОІ  «СОІУ»  увійшла така  форма роботи, яка дозволяє  поєднати обговорення  суто  робочих питань  з вивченням  історії та культури  рідного краю – виїзні  семінари для  активу громадської організації та її членів.

       Такий  виїзний  семінар  «Соціалізація  та реалізація  людей з обмеженими  фізичними  можливостями в умовах ознайомлення  та обговорення  історії та архітектури рідного раю»  відбувся  25 липня. Учасниками  семінару стали 32  особи. Цього разу проведення семінару  організатори спланували поєднати з відвіданням  Національного  літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди.

      Григорій Савич Сковорода – геніальний український філософ, мислитель, просвітитель і письменник. Його багатогранна філософська і літературна творчість – остання ланка в перехідному періоді від давньої української літератури до нової. Цілісність постаті Г.С.Сковороди, його потужний інтелект, духовна незалежність, нерозривність слів і діла привертають до нього все нові і нові покоління шукачів істини.

      Григорій Сковорода в останні роки свого життя (1790–1794) неодноразово перебував у Вільшанській Іванівці (з 1923р. – Сковородинівка), де гостював у маєтку Андрія Ковалівського.

      9 листопада 1794 року у будинку Ковалівських завершився життєвий шлях просвітителя. Поховано його було на узвишші між током і гаєм, де він любив грати на флейтраверсі і де власноруч викопав собі могилу, на якій просив зробити напис «Світ ловив мене, та не спіймав».

      Постійна експозиція розгорнута у 5 залах музею. Музейні експонати яскраво відтворюють подвижницьке життя та самобутню творчість геніального мислителя. Основний фонд складають понад 3 тисячі експонати, пов’язані із життям і творчістю Григорія Сковороди.

      Після ознайомлення з  експозицією  музею  та прогулянкою  парком, які  зберігаються та примножуються працівниками  музею,  учасники семінару  обговорювали  важливі питання щодо  чинного законодавства з питань допомоги людям з інвалідністю, працевлаштування осіб з інвалідністю, тощо. Представник обласного відділення Фонду  соціального захисту  інвалідів ознайомила  учасників з програмою  Фонду, що дозволяє отримати фінансову підтримку для  навчання  у учбових  закладах будь-якого рівня акредитації. Головне – після  отримання  гідної освіти або підвищення  кваліфікації – працевлаштуватися  та  інтегруватися  у суспільстві.

      Цікавим та  насиченим був виїзний семінар. Цьому, мабуть, сприяло місце проведення – історичне та таке по-слобожанському  красиве.

      Харківщина має багато історичних та цікавих місць для  відвідання, тому гостинно  запрошує  усіх бажаючих відвідати меморіальні  місця, стати ближче до історії  українського народу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux