Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Усі різні – усі рівні!»
Опубліковано 25 листопада 2011 року о 10:00

У Луцьку  відбулась конференція «Реабілітація інвалідів і проблеми ефективного впровадження законодавства на обласному рівні», організатор якої Волинська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів Союзу організацій інвалідів України.  Участь у конференції брали представники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, обласного центру зайнятості, головного управління Пенсійного Фонду у Волинській області, Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів, обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та голови районних осередків Волинської організації інвалідів.

Голова Волинської обласної організації інвалідів наголосив, що реалізація Конвенції ООН про права інвалідів – це створення, насамперед, механізмів для виконання державою зобов’язань перед кожним громадянином з інвалідністю. Адже Конвенція включає в себе 50 статей, які передбачають діяльність інваліда в усіх сферах життя. Він зауважив, що законодавство України щодо соціального захисту інвалідів є достатньо прогресивним, однак його практичне впровадження має певні складнощі як на центральному рівні, так і на місцевих. Вирішенню таких питань варто повчитися у своїх закордонних сусідів, зокрема, у шведів.

Голови районних осередків Волинської організації інвалідів поділились напрацюваннями своїх організацій, досвідом та способами взаємодії з соціальними партнерами, а також обговорили основні моменти виконання та невиконання прав осіб із обмеженими фізичними можливостями.

Представник Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА ознайомив присутніх із результатами роботи управління у наданні послуг для людей із особливими потребами. 

На тому, що важливо вчасно виявити та розвинути інтелектуальні можливості інвалідів акцентувала заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів. Вона підкреслила важливу роль держави у дотриманні рівних прав і можливостей осіб із обмеженими фізичними можливостями.

Як повідомила начальник відділу призначення пенсій головного управління Пенсійного Фонду України у Волинській області, 40 тисяч осіб отримують пенсію по інвалідності, це складає 14 % від загальної чисельності пенсіонерів в області.

Начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості звернула увагу присутніх на те, що рівень зайнятості є одним із основних критеріїв, який дозволяє людям із особливими потребами відчути себе повноправними членами суспільства. Тому, служба зайнятості різними засобами, через адресний, індивідуальний підхід сприяє особам із обмеженими фізичними можливостями у поверненні до активної професійної та трудової діяльності.

Секретар Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та громадських організацій інвалідів Волинської області розповіла про діяльність в області 6 таких підприємств, одне з яких, ЦСТРІ «Енергія – І», засновано Волинською обласною організацією ВОІ СОІУ. Сьогодні воно успішно функціонує на ринку праці області.

Про ефективність засобів медичної реабілітації та роботу медичних закладів по реабілітації інвалідів в області проінформувала головний лікар Волинського обласного шпиталю інвалідів війни по реабілітації інвалідів.

Учасники конференції обговорили основні питання реабілітації інвалідів та дійшли спільної думки, що норми, які містяться у Конвенції, спрямовані на захист і заохочення прав інвалідів, забезпечення їх права на роботу, медичне обслуговування, освіту і повну участь у житті суспільства. Адже, як декларує гасло громадської організації інвалідів: «Усі різні – усі рівні!».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux