Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ток-шоу «Що робити?» у Тернополі
Опубліковано 16 грудня 2013 року о 12:29

На Тернопільському обласному телеканалі «ТТБ» вийшло в ефір ток-шоу «Що робити?», де обговорювалося питання надання послуг особам з обмеженими фізичними можливостями. У програмі взяли участь начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Валентина Нікуліна, начальник управління організації соціальних послуг департаменту соціального захисту населення  ОДА Павло Кланца, директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Базилевська та заступник начальника територіальної державної інспекції з питань праці у Тернопільській області-начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ігор Хаварівський.

– Цьогоріч послугами місцевих центрів зайнятості, – зазначила Валентина Нікуліна, – вже скористалося понад 1200 осіб з інвалідністю, що на 16 відсотків більше, ніж за 11 місяців минулого року. 116 інвалідів пройшли професійне навчання, перенавчання чи підвищення кваліфікації. Всього ж за сприяння центрів зайнятості Тернопілля вдалося працевлаштувати 525 осіб цієї категорії населення. 15 інвалідам виплачено одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Заступник начальника територіальної державної інспекції з питань праці у Тернопільській області Ігор Хаварівський вів мову про особливості застосування праці осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Відповідно до наданих повноважень, державною інспекцією з питань праці в області здійснюються перевірки додержання вимог законодавства про зайнятість інвалідів. Перевіряється і дотримання вимог трудового законодавства щодо таких осіб, і подання роботодавцями звітів про забезпечення їх місцями праці, а також виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів.

Директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Базилевська навела такі цифри: цьогоріч за квотою роботодавцям потрібно було забезпечити роботою 7134 інваліда, а вже забезпечено – 7642, тобто деякі підприємства перевиконали доведені завдання.

Велася мова і про співпрацю зі спецшколами, інтернатами, де у старших класах дітям з інвалідністю сприяють у набутті основ тієї чи іншої актуальної на ринку праці професії.  В області діє і така програма, що дозволяє дитині-інваліду, яка добре навчалася у ЗОШ, але за результатами зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнта не вступила до вишу, все ж стати студентом. Для цього слід тільки звернутися з проханням у наш фонд – і ми оплатимо навчання. Сьогодні у нас 29 студентів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux