Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Спільна нарада на Волині
Опубліковано 06 листопада 2012 року о 12:56

У Луцьку, в останні дні жовтня у приміщенні Управління охорони здоров’я облдержадміністрації відбулась спільна нарада служби медико-соціальної експертизи та голів ЛКК лікувально-профілактичних закладів області за участю обласних позаштатних спеціалістів, фахівців обласного центру зайнятості, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, головного управління Пенсійного Фонду у Волинській області, виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Обговорювали підсумки роботи служби медико-соціальної експертизи та лікарсько-консультативних комісій області за 9 місяців 2012 року.

Головний лікар Волинського обласного бюро медико-соціальної експертизи - головний експерт поінформував присутніх про результати проведеної роботи. Він наголосив, що найбільш поширеними хворобами, які спричиняють інвалідність працездатного населення, є захворювання очей, новоутворення та серцево-судинні захворювання.

  Представник обласного центру зайнятості  ознайомила присутніх з послугами, що надаються державною службою зайнятості особам з інвалідністю, зокрема, участь у засіданнях комісій медико-соціальної експертизи (МСЕК), допомога в розробленні індивідуальної програми реабілітації. Фахівець центру зайнятості відмітила, що в куточках для інвалідів приміщень, в яких проходять  засідання МСЕК,  постійно оновлюється інформація щодо послуг служби зайнятості, актуальних вакансій на ринку праці області, поінформувала про законодавчі аспекти призначення та виплати допомоги по безробіттю особам з особливими потребами та вказала на труднощі, які виникають в напрямку працевлаштування осіб з інвалідністю, зокрема,  на низьку мотивацію безробітних осіб з інвалідністю до праці, невідповідність між заявленими роботодавцями вакансіями та кваліфікацією, медичними показаннями та станом здоров’я  шукачів роботи з числа інвалідів.

Участь у спільній нараді брала заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів, яка розповіла про можливості отримання роботодавцями дотації на створення спеціального робочого місця за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Вона відмітила низьку конкурентоспроможність інвалідів на ринку праці внаслідок недостатньої професійної підготовки, відсутності виробничого досвіду, працевлаштування осіб з обмеженими можливостями в сільській місцевості, де відсутні вакансії та низький рівень безперешкодного доступу до місць праці, відсутність спеціалізованих та надомних робочих місць, недосконалість індивідуальних програм реабілітації. Досить часто внесені до ІПР вказівки носять загальний характер та не мають конкретних настанов і вимог до професій, за якими може працювати інвалід, та особливості створення спеціальних робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Інвалідність досить часто обмежує громадян у працездатності, проте тільки співпраця усіх соціальних служб допоможе особам з інвалідністю швидше повернутись до нормального життя.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux