Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Працевлаштування та реабілітація інвалідів
Опубліковано 28 грудня 2016 року о 11:53

Цивілізованість суспільства оцінюється по тому, як воно ставиться          до тих категорій громадян, які вимагають його підтримки для здійснення нормальної життєдіяльності. Однією з таких категорій є громадяни                         з проблемами здоров'я, що впливають на їх здатність брати участь                    у професійній діяльності.

Держава робить певні кроки для того, щоб будь-який громадянин даної категорії мав можливість скористатися своїм конституційним правом                   на соціальний захист, гарантований державою. Особливо це стосується проблеми зайнятості, оскільки працевлаштування інвалідів в Україні                    має специфічні практичні аспекти і потребує особливої ​​уваги.

З метою обговорення питань щодо професійної та трудової реабілітації людей з інвалідністю, надання роз’яснень про права й обов’язки                       як роботодавців, так і працівників, розкриття можливостей для реалізації себе в суспільстві, формування позитивного відношення до проблем осіб                      з інвалідністю, їх психологічної підтримки, Черкаська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України»               16 грудня 2016 року провела практичний семінар «Працевлаштування                  та реабілітація інвалідів з порушенням опорно – рухового апарату                       та інвалідів трудового каліцтва».

До заходу долучились: директор Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ольга Хоменко, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації Тетяна Касян, начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві                            та професійних захворювань України у м. Черкаси Роман Момот, провідний фахівець Черкаського обласного центру зайнятості Вікторія Гнідаш                      та заступник директора Черкаського міського центру зайнятості Валентина Мирончак.

 Ольга Хоменко у своєму виступі висвітлила питання існуючого сучасного механізму роботи Фонду соціального захисту інвалідів: забезпечення осіб з обмеженням життєдіяльності технічними засобами пересування, можливості покращення їх якості, виникнення на ринку нових виробників даних засобів. Обговорювалося питания щодо щорічного обстеження МСЕК спинальників та осіб з порушенням опорно-рухового апарату. Вносились пропозиції лише періодично оновлювати індивідуальну програму реабілітації у відповідності до стану здоров’я.

Сучасна держава, не дивлячись на не ідеальність існуючих норм                  та необхідність їх доопрацювання,  надає інвалідам право                                  на працевлаштування, і тому кожній особі з інвалідністю, при бажанні працювати, необхідно шукати підходяще для себе робоче місце, звертаючись безпосередньо на підприємства або в служби зайнятості за місцем свого проживання. В альтернативі, можлива підприємницька діяльність, надомна робота та інше.

Під час семінару була досягнута головна його мета – користь спілкування, коли загальні проблеми та пошук можливостей їх вирішення дуже зближують людей і показують необхідність та важливість проведення подібних заходів та звернуто увагу присутніх на головне завдання людини                з інвалідністю для вирішення її проблеми із працевлаштуванням –                 не опускати руки, не втрачати надії, оптимізму на майбутнє, на можливість жити повноцінним життям, не зважаючи на отриману травму та зміни                  зі здоров’ям.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux