Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Нарада у Фонді
Опубліковано 24 червня 2016 року о 11:47

У своєму виступі перший заступники міністра соціальної політики України Василь Шевченко наголосив, що на сьогодні процес реформування протезно-ортопедичної галузі увійшов у фінальну активну фазу. Разом з тим, для ефективної імплементації нових європейських стандартів та водночас збереження позитивного  досвіду необхідна спільна співпраця та взаємодія між усіма учасниками процесу надання послуг протезування та реабілітації в країні. Державний сектор протезно-ортопедичної галузі, за його словами, має стати своєрідною платформою для запровадження новацій, ефективних механізмів та створення сучасної системи надання послуг з протезування європейського зразка. Саме тому, процес реформування повинен враховувати досвід і пропозиції самих казенних та державних підприємств, підкреслив Василь Шевченко.  Водночас, перший заступник міністра запропонував керівникам підприємств вносити пропозиції з вдосконалення законодавчої та нормативної бази.  Так Василь Шевченко виказав сумнів у доцільності та ефективності роботи кваліфікаційної комісії Мінсоцполітики.

 Директор Фонду соціального захисту інваліді Сергій Артюх підкреслив велике та соціально важливе навантаження, яке несуть казенні підприємства протезно-ортопедичної галузі. Їм доводиться водночас зі складним і сучасним протезування надавати послуги з виготовлення та обслуговування протезних виробів застарілих зразків, якими користується люди старшого віку і які «не дуже цікаві» приватним виробникам. Держаним підприємствам доводиться закривати та підтягувати всі соціально-проблематичні питання виробництва, - наголосив Сергій Артюх.  Щодо критичних зауважень до якості продукції, то ця  проблема , на думку директора Фонду, обумовлена  відсутністю програми модернізації виробництва, труднощами з підвищенням кваліфікації працівників галузі. Але разом з тим, на сьогоднішній день вдалося досягти певного «прориву» у питанні підготовки кадрів для вітчизняної протезно-ортопедичної галузі. Цілий ряд навчальних закладів готові відкривати напрямки з підготовки висококласних спеціалістів саме для вітчизняної галузі. Враховуючи той факт, що на сьогодні ці спеціальності є дефіцитними, таким  чином навчання за новими напрямками може стати «надійним і перспективним квитком у майбутнє» для молоді , в тому числі і для людей з інвалідністю, підкреслив директор Фонду.

За результатами наради, учасники домовилися у найкоротші терміни спільно підготувати та опрацювати пропозиції стосовно змін до законодавства та нормативної бази. На думку першого заступника міністра соціальної політики України Василя Шевченка, саме рада директорів казенних та державних підприємств, яку планують створити найближчим часом, має стати сучасним локомотивом реформування протезно-ортопедичної галузі України.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux