Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
"Надія" Скадовського району
Опубліковано 30 травня 2017 року о 08:49

Директор Херсонського обласного відділення Фонду О.Ракша відвідав комунальну установу «Скадовський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Надія» (далі - центр) та ознайомився з роботою закладу.

Як повідомила у розмові з директором відділення Фонду начальник управління праці та соціального захисту населення Скадовської райдержадміністрації Г. Сухоруких, центр на початку свого створення був підрозділом управління, а потім був реорганізований в комунальну установу. Управління праці та снувального захисту населення району контролює роботу центру, допомагає вирішувати усі питання щодо його діяльності. В управлінні є головний спеціаліст по роботі з людьми з інвалідністю, який працює у взаємодії з центром. Багато корисного скадовчани  запозичили  у Херсонського центра соціальної реабілітації дітей-інвалідів щодо організації роботи з дітьми та їх батьками, щодо надання якісних реабілітаційних послуг.

Директор центру Н.Шевченко інформувала, що зараз у центрі проходять реабілітацію 22 дитини. В центрі діють три групи: денна – діти з міста Скадовськ, цілодобова – діти з Скадовського району, та амбулаторна група, де діти проходять виховання та реабілітацію за індивідуальним графіком. В цілодобовій групі дітям передбачено п’ятиразове харчування, вони перебувають тут з понеділка по п’ятницю, а на вихідні батьки забирають дітей додому. Центр укомплектований ігровими меблями (для підвищення якості занять з соціально-побутової орієнтації), створені належні умови для занять у кабінеті з психологом. Ведеться просвітницька робота з батьками та опікунами дітей. Разом з тим центр потребує зміцнення матеріально-технічної бази, осучаснення психолого-педагогічного реабілітаційного процесу.

Н.Шевченко показала приміщення, в яких займаються з дітьми фахівці - реабілітологи, психологи, спальні кімнати.

Як зазначив директор відділення Фонду О.Ракша, Фонд соціального захисту інвалідів щороку має можливість надавати фінансову допомогу центрам. Тільки у минулому році Херсонський, Новокаховський та Каховський центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів отримали від Фонду кошти на загальну суму більш як на 150 тис. грн. Тому і мета відвідин центру директором відділення Фонду є не тільки познайомитись з діяльністю центру, а і визначити необхідність надання фінансової допомоги Скадовському центру. Приємно констатувати, що робота з особами з інвалідністю в Скадовському районі носить керований системний, творчий, цілеспрямований характер. І у цій роботі «Надія» дарує дітям з обмеженими можливостями надію на достойне життя в майбутньому.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux