Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінсоцполітики: Понад 1000 заяв щодо надання статусу гуманітарної допомоги було задоволено з початку року
Опубліковано 07 листопада 2013 року о 14:45

З лютого статус гуманітарної допомоги було надано за 1029 заявами. Про це сказав начальник відділу з надання гуманітарної допомоги Міністерства соціальної політики Іван Волков.

«З лютого місяця, коли до Мінсоцполітики остаточно перейшли обов’язки погодження ввезення гуманітарної допомоги, такий статус було надано за 1029 заявами. З них - 704 вантажі, 304 автомобілі, 14 коштів та 7 послуг. На жаль, багато заяв, а станом на 6 листопада це - 685, довелося повернути заявникам на доопрацювання», - сказав він.

Зокрема, за словами Івана Волкова, серед останніх вантажів, які були визнані гуманітарною допомогою, – ліки для «ОХМАТДИТ» та препарати для діагностики краснухи і кору для Центральної санітарно-епідеміологічної станції МОЗ та Одеського обласного центру Держсанепідслужби.

Останнім часом надходить багато заяв щодо ввезення гуманітарної допомоги саме для медичних закладів. «Так, до пологового будинку м.Рівне надійшов реанімаційний прилад з дихальним апаратом для недоношених дітей, а Центральна дитяча міська лікарня м.Житомир одержала автомобіль для перевезення інвалідів з двома візками-каталками та відкидною задньою платформою», - розповів він.

За словами Івана Волкова, в окремих випадках, коли гостро стоїть питання не тільки здоров’я, а навіть життя, погодження гуманітарної допомоги відбувається у максимально стислі строки. «Нещодавно до нас надійшла заявка на ввезення до України лікарського препарату для лікування дитини 2013 року народження. У неї був встановлений діагноз - хвороба «Помпе», що спричинила розвиток прогресуючої гіпертрофічної кардіоміопатії та серцевої недостатності ІІ ст. Центральні органи виконавчої влади оперативно опрацювали документи та був підготовлений проект наказу про визнання гуманітарною допомогою лікарського засобу Міозим, що надісланий для лікування до дитячої лікарні «Охматдит» від донора з Великої Британії», - сказав він

Начальник відділу відзначив, що питання погодження гуманітарної допомоги для медичних та соціальних закладів перебуває на особистому контролі Міністра Наталії Королевської. Як правило, проходження таких вантажів не викликає заперечень зі сторони інших центральних органів виконавчої влади. «Якщо чітко видно, хто саме одержує заявлену гуманітарну допомогу, то не виникає жодних питань. Однак якщо до нас надходять заявки щодо 20 тон металочерепиці або майже 60 тисяч пар нових макасин, то зрозуміло, що ці вантажі перевіряються дуже ретельно», - сказав Іван Волков.

Довідково.

До центральних органів виконавчої влади, які погоджують надання статусу гуманітарної допомоги, належать: Міністерство фінансів, Міністерство економіки, Міністерство доходів та зборів, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони та Національний банк України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux