Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Медико-соціальний реабілітаційний центр „Дорога життя”
Опубліковано 13 жовтня 2008 року о 16:08

        Вже дев’ять років в Ужгороді діє медико-соціальний реабілітаційний центр „Дорога життя” – благодійна, недержавна, неприбуткова організація, яка займається комплексною реабілітацією дітей та молоді із обмеженими можливостями здоров’я, здійснює соціальний захист прав, інтересів клієнтів та їх сімей.
 
         У Центрі склались традиції святкування Дня народження.
 
         Одна з них – проведення маршу-ходотону, під час якого діти та молодь із обмеженими можливостями, їх батьки, працівники медико-соціального реабілітаційного центру „Дорога життя” та волонтери, друзі з ТАЧ-проекту та учасники гурту „Магарімбас” з міста Корваліс проходили центральними вулицями міста, крокуючи під звуки оркестру, тримаючи в руках повітряні кульки. Це є можливість ще раз наголосити суспільству, що діти та молодь із обмеженими можливостями – його повноправні члени і повинні мати рівні з іншими  права на освіту, відпочинок, безбар’єрність середовища тощо.
 
         Ще одна традиція, що склалася у Центрі „Дорога життя” – це проведення солодкого столу для дітей та молоді із особливими потребами у залі ресторану „Закарпаття”. Сьогодні в Ужгороді близько 250 дітей та молоді із особливими потребами. Організувати такий захід без допомоги небайдужих людей було б неможливо.
 
         Привітали Центр „Дорога життя” начальник управління праці та соціального захисту населення Ужгородського міськвиконкому Гецко Г.М., керуюча Закарпатським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Бондар А.Ю., депутат Закарпатської обласної ради Сербайло А.А., підприємець Сугай А.А., завідувач гінекологічним відділенням Шекета М.А., головний лікар центральної міської дитячої клінічної лікарні Передрій О.А., завідувач дитячої поліклініки Лях Є.Й., друзі з міста Корваліс та друзі з „Коаліції захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю” .
 
         Цього ж дня відбувся благодійний інтегрований концерт за участю гурту „Магарімбас”, учасників ТАЧ-проекту, вихованців „Дорога життя”, спортивно-хореографічної студії „Вікторія”, Ренати Штіфель, заслуженого артиста України Олександра Садварія.
 
         Коло проблем дитинства надзвичайно широке, а проблеми дітей та молоді із особливими потребами та сімей, що їх виховують, й поготів. Вони потребують щоденної уваги та піклування, як з боку держави, так і з боку недержавних громадських організацій. Із задоволенням можна констатувати наявність тісної та плідної співпраці багатьох організацій в місті Ужгороді і постійну підтримку, як з боку міської влади, так і з боку обласних установ, що займаються питаннями соціального захисту населення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux