Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Координаційна рада у Чернігові
Опубліковано 18 квітня 2008 року о 09:32

             Відбулося засідання координаційної ради у справах осіб з обмеженими фізичними можливостями.
 
            Про підсумки роботи відділення Фонду соціального захисту інвалідів у області за 2007 рік, проблеми, перспективи на 2008 рік присутніх проінформувала керуюча Чернігівським обласним відділенням Фонду Ірина Лось.
 
            Найвідповідальнішим завданням відділення Фонду соціального захисту інвалідів у 2007 році було виконання програм соціального захисту інвалідів, які фінансуються з Державного бюджету.
 
           Також одним із основних напрямків роботи відділення Фонду є контроль за неухильним дотриманням роботодавцями вимог ст 19, 20 Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів” щодо створення робочих місць для працевлаштування інвалідів.
 
           Керуюча відділенням зазначила, що звіти про зайнятість та працевлаштування інвалідів за звітний рік (2006 ) подали 3406 підприємств, із них 2472 - виконали нормативи робочих місць для інвалідів, що  на 20% більше, ніж було. Не виконали норматив по створенню робочих місць для інвалідів 833 підприємств, з них - 519 бюджетні. Кількість підприємств, що відрахували кошти за звітний період становить 398, у тому числі - у повному розмірі - 371, що становить 9,5 %  від їх загальної чисельності.
 
           На зареєстрованих у відділенні  підприємствах  фактично працювало 11тис.235 інвалідів, що на 10,7 % більше, ніж у 2006 році.
У 2007 році у всіх господарських судах знаходилося 190 судових справ, по 162 справах позовні вимоги  відділення задоволені.
 
           Також на засіданні було заслухано звіт про роботу Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Чернігівській області за 2007 рік. Минулого року проведено чотири засідання Регіональної комісії, на яких розглянуто питання надання державної допомоги у вигляді дозволів на право користування пільгами з оподаткування одній громадській організації та шістьом підприємствам громадських організацій інвалідів. А також безповоротної фінансової допомоги за рахунок штрафних санкцій, які надходять до Фонду соціального захисту інвалідів, 4 підприємствам громадських організацій інвалідів. Ця фінансова допомога дозволить створити додатково 12 робочих місць для інвалідів у 2008 році, та ще 20 робочих місць - впродовж 2009-2010 років.
 
           Проаналізовано також стан виконання в області вимог Державної типової програми реабілітації інвалідів, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08.12.2006 №1686. Зазначалося, що робота по заповненню індивідуальних програм реабілітації інвалідів була розпочата з 1 січня 2008 року і вже є перші напрацювання. В області вже заповнено більше 5 тис. індивідуальних програм для дорослих, більше 100 - для дітей. Йшлося й про проблеми, які виникають під час практичного впровадження заходів програми реабілітації інвалідів. На думку членів ради потрібно узгоджувати й координувати дії усім відомствам, на які покладена дана робота.
 
         За підсумками обговорення голова Координаційної ради-заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус дала відповідні доручення начальникам управлінь облдержадміністрації, членам координаційної ради.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux