Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
УЧАСТЬ КЕРІВНИКА ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ВІДДІЛЕННЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ У ЗАСІДАННІ КРУГЛОГО СТОЛУ
Опубліковано 29 лютого 2024 року о 11:00

Цього року вдруге Уманською міською радою з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості, що відзначається щорічно починаючи з 2009 року, організовано круглий стіл, у якому взяла участь керівник Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, і де висвітлювались питання реабілітації осіб з інвалідністю та надання соціально – реабілітаційних послуг учасникам АТО/ООС, Захисникам і Захисницям України. 

Генеральна Асамблея ООН 26 листопада 2007 року проголосила 20 лютого Всесвітнім днем соціальної справедливості, яка є основоположним принципом мирного та благополучного існування.

Вже більше 700 днів українці живуть після повномасштабного вторгнення РФ і практично десятиріччя в умовах найжорстокішої війни у 21 сторіччі.

Спланована заздалегідь збройна агресія Росії проти України розпочалася 20 лютого 2014 року з військової операції збройних сил РФ із захоплення Кримського півострова. З першого дня агресії Росія порушує правила ведення війни і норми міжнародного права та масово чинить воєнні злочини та злочини проти людяності, вбиваючи цивільних, руйнуючи інфраструктуру та депортуючи населення. Народ України дає гідну відсіч агресорові на всіх фронтах. Активний спротив з боку Збройних Сил України, сил територіальної оборони та українських громадян спричиняє значні втрати окупантів, ламає плани Кремля, але зовсім іншого змісту і складу набула інвалідизація в Україні, бо пов’язана вона на сьогодні із стражданнями від війни і військових і цивільних. Особливо жахливими є злочини російських окупантів проти українських дітей.

Кількість осіб постраждалих від війни за час активних бойових дій уже вимірюється тисячами, у тому числі цивільних, які теж масово потерпають від мінно-вибухових та осколкових травм, іноді – ускладнених неможливістю вчасно отримати належну медичну допомогу, значно зросла, омолодилась і випадки занадто ускладнились.

І саме цих людей необхідно повернути до повноцінного життя, а це буде й підтримка економіки країни і шлях до ПЕРЕМОГИ! 

У зібранні взяли участь голова Уманської районної військової адміністрації Ігор МИКЛАЩУК, міський голова Ірина ПЛЕТНЬОВА, директор Департаменту соціального захисту населення ЧОДА Руслан ЧИКАЛО, представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Черкаській обласній військовій адміністрації Наталія КАПУСТЯН, керівники органів соціального захисту населення міста Умань та Уманської РВА, представники закладів охорони здоров’я, освіти, установ соціального захисту населення, територіальних громад, науково педагогічні працівники закладів вищої освіти, інші зацікавлені особи.

«Повернення до повноцінного життя можливе через реабілітацію - систему медичних, психологічних, фізичних, професійних, трудових заходів, застосування певних зовнішніх пристроїв, спрямованих на надання особам допомоги у відновленні та компенсації порушених або втрачених функцій організму, усуненні обмежень їх життєдіяльності для досягнення і підтримання соціальної і матеріальної незалежності, трудової адаптації та інтеграції в суспільство», - саме це і звучало у виступі керівника відділення Фонду Ольги ХОМЕНКО. 

Забезпечення допоміжними засобами реабілітації відіграє не останню роль. А це будь-які зовнішні вироби (пристрої, обладнання, прилади чи програмне забезпечення), спеціально виготовлені або загальнодоступні, основною метою яких є підтримка або поліпшення функціонування та незалежності особи та сприяння її добробуту. Допоміжні засоби реабілітації також використовуються для запобігання порушенням та виникненню вторинних станів здоров’я.

Керівник проінформувала про зміни до механізму забезпечення засобами реабілітації різних категорій населення з 15 грудня 2023 року, після набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2023 № 1306, якою внесено зміни до Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби.

Учасники зібрання ознайомились із роботою Реабілітаційного центру «Гармонія» Центру інтегрованих соціальних послуг Уманської міської ради. 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux